Ogłoszenie

Dział Download m.in. z instrukcjami obsługi dostępny TYLKO dla zarejestrowanych użytkowników!
ZAMÓW NAKLEJKĘ FORUM JUŻ DZIŚ!>>>tutaj<<<

#1 29-09-2012 08:49:36

pk26
Jeszcze się nie znamy
Zarejestrowany: 29-09-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 2
Silnik/Moc: 1.4 TSI 122KM

Brak mocy podczas przyśpieszania

Witam! Posiadam Golfa mk5 1.4 TSI 122KM z przebiegiem 35 tys. Ostatnio jadąc po mieście nagle poczułem brak mocy podczas przyśpieszania. Stałem na światłach i podczas ruszania, przyśpieszania było tak jakby odjąć z 60KM. Rozpędzał się powoli ale równo. Dodam, że na luzie wszystko ok, ciągie bez żadnych oporów. Zgasiłem silnik pod supermarketem, po kilku sekundach odpaliłem i było to samo. Poszedłem zrobić zakupy, wracam po około 30-40 min. odpalam i jadę i niby wszystko wróciło do normy. Temperatura tego dnia wynosiła jakieś 20 stopni. Wróciłem do domu (30 km) i przez trasę wszystko było ok. Nie wiem co mogło być przyczyną tamtej utraty mocy. Być może kiepska jakość paliwa. Tankowałem w przed dzień połowe baku i do problemu zrobiłem jakieś 40 km, a więc nie wiem. Możecie mi pomóc znaleźć odpowiedź? Z góry dziękuję.

Offline

 

29-09-2012 08:49:36

VW REKLAMA
Google AdSense


#2 29-09-2012 13:42:00

RUTRA
On wie wszystko
Od: Rawicz
Zarejestrowany: 16-10-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 723
Silnik/Moc: BAG/115

Re: Brak mocy podczas przyśpieszania

pk26 napisał:

Witam! Posiadam Golfa mk5 1.4 TSI 122KM z przebiegiem 35 tys. Ostatnio jadąc po mieście nagle poczułem brak mocy podczas przyśpieszania. Stałem na światłach i podczas ruszania, przyśpieszania było tak jakby odjąć z 60KM. Rozpędzał się powoli ale równo. Dodam, że na luzie wszystko ok, ciągie bez żadnych oporów. Zgasiłem silnik pod supermarketem, po kilku sekundach odpaliłem i było to samo. Poszedłem zrobić zakupy, wracam po około 30-40 min. odpalam i jadę i niby wszystko wróciło do normy. Temperatura tego dnia wynosiła jakieś 20 stopni. Wróciłem do domu (30 km) i przez trasę wszystko było ok. Nie wiem co mogło być przyczyną tamtej utraty mocy. Być może kiepska jakość paliwa. Tankowałem w przed dzień połowe baku i do problemu zrobiłem jakieś 40 km, a więc nie wiem. Możecie mi pomóc znaleźć odpowiedź? Z góry dziękuję.

Może to byc początek końca pedału przyspieszenia (gazu).smile

Offline

 

#3 29-09-2012 20:55:49

RUTRA
On wie wszystko
Od: Rawicz
Zarejestrowany: 16-10-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 723
Silnik/Moc: BAG/115

Re: Brak mocy podczas przyśpieszania

Pasterz napisał:

To to cholerstwo też się zużywa? w dieslach to samo? yikes

W moim FSI padł pedał gazu, objawy były takie, że na biegu jałowym silnik reagował praktycznie prawidłowo na ruch pedału, ale pod obciążeniem silnik uzyskiwał w bardzo długim czasie max 2500 obr/min, bardzo oporny na ruch pedału gazu,  objawy podobne do padniętej przepływki w dieslu. Co do diesla to nie wiem.smile

Ostatnio edytowany przez RUTRA (29-09-2012 20:56:49)

Offline

 

#4 30-09-2012 16:20:59

pk26
Jeszcze się nie znamy
Zarejestrowany: 29-09-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 2
Silnik/Moc: 1.4 TSI 122KM

Re: Brak mocy podczas przyśpieszania

no mam nadzieje, że to była tylko chwilowa niemoc mojego golfika. Od tamtej pory jeździ prawidłowo, zobaczymy co dalej... Taki pedał gazu to pewnie z kilka stówek

Offline

 

#5 11-10-2012 10:34:15

rafalll
Szeregowy
Od: WPR
Zarejestrowany: 27-08-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 49
Silnik/Moc: 1.6 FSI 115 KM

Re: Brak mocy podczas przyśpieszania

sprawdz czy z cewkami i wtryskami masz wszystko ok, bo wiem ze w 1,6 FSI jak sa objawy niemocy smile to najczesciej wychodzi błąd cewki, a po ogledzinach wychodzi ze to jednak wtrysk, dowiedziałem sie tego od mojego mechanika w zeszłym tygodniu, pow mi ze juz mial 5 takich przypadów z rzedu i okazało sie ze we wszystkich byly walniete wtryski na trzecim cylindrze, a na vagu wyskakiwalo błąd trzeciej cewki


http://images65.fotosik.pl/586/0e974306aadcbf81med.jpg

Offline

 

#6 09-01-2013 19:55:46

NOWA HUTA
Jeszcze się nie znamy
Od: KRAKÓW
Zarejestrowany: 09-01-2013
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 1
Silnik/Moc: 2.0 FSI 150 KM AXW

Re: Brak mocy podczas przyśpieszania

Witam:)
Jestem Nowy na forum i pisze w takiej sprawie i prosze o podpowiedz
Mianowicie mam 2.o FSI kod silnika AXW i tez mam problem z MOCA mianowicie w czasie jazdy traci moc i nie chce przyspieszać tak jak by "go coś" trzymało  po czy nagle jest wszystko OK , wymieniłem już "czujnik ciśnienia benzyny" oczywiście orginał tak vag pokazał .
Może wiecie gdzie szukac jeszcze przyczyny:(
Pozdrawiam i dzieki za pomoc ewentualna

Offline

 

#7 23-06-2013 21:18:50

STAPLER
Jeszcze się nie znamy
Zarejestrowany: 23-06-2013
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 1
Silnik/Moc: 1.4 FSI/90

Re: Brak mocy podczas przyśpieszania

Witam mam podobny problem, wymiana czujnika ciśnienia paliwa nic nie pomogła brak mocy. Usterka nastąpiła po wymianie łącznika elastycznego wydechu czy może to być problem z sondą lambda czy inna przyczyna? Mechanik nie ma pomysłu. Na komputerze nadal czujnik ciśnienia paliwa i check engine.sad
kod błędu 16575 Fuel pressure sensor (6247)

Ostatnio edytowany przez STAPLER (11-07-2013 07:41:14)

Offline

 

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron


Powered by PunBB//Modifed by GOLFV.PL